Circular questions relating to the functioning of the Chief Savika and the compliance of duty. PDF link below.


Circular questions relating to the functioning of the Chief Savika and the compliance of duty.  PDF link below.

Ojasgpsc website ma mukhya sevika nu ghanu official materialmale chhe.Mukhya sevika ni parixaa najik aave chhe. aapne have parixaa laxi taiyari karvi joie. ahi ketlak imp mcq aapela chhe. Je mukhya sevika ni parixaama khubaj madad karse.

Ojasgpsc website ma tamne imp material male chhe. to tame sari rite taiyari kari shako chho.  ojasgpsc dhwara ahi pdf material ni link aapeli chhe. Tena par click kari tame material melvi shako chho.
1. Fluoride should be safe only in drinking water
a). 0.9-0.12b) .0.8-.0.11 c). 0.5-0.8 d). 0.1-0.3
2. What is the reason behind the death of the mother to know the process of body examination and surgery?
a) Anatomy b) Autograph c). Autopsy d). Cottage Season
3. Which way is the polio vaccine given by
a). SUB.q  b). Oral  c) I am d) IV
4. What is a permanent solution for family planning?
a). Depletion b) Condom (c) Hormone tablet d) Copper T.
5. Which protein does not contain?
a). Valine b) lysine c) phenolic d) linoleic
6. What is done to prevent Nalgonda.
a). Acne in the eye b). Scorching c) Fluorosis d) Jadodar
7) The breast feeding mother has an additional daily requirement of food.
a) 600 kcal B). 500 cc c). 220 ccal d). 300kg
Circular questions relating to the functioning of the Chief Savika and the compliance of duty.  PDF link below.
8. The main service will be verified by checking the list of children of many years suffering from extreme poverty and severe malnutrition.
a). B below a year). C) below a month. Under five years, c) below three years
9. What solutions are given to young children in a timely manner.
a). Vitamin A b). Vitamin B c). Vitamin C d). Vitamin b12
10. Which year did KYC start in Gujarat?
a). 1999 b). 2000 c). 2001 d). 2005
11. When did the implementation of Prime Minister Mother Vandana's scheme begin?
a). 1st December 2017 b). First January 2016 c). 1st February 2017 d). 1st January 2017
friends, tamne material pasand aave to tame comment kari shako chho. jethi ame biju material upload karta rahie.
pdf ni link niche aapeli chhe.
link: https://drive.google.com/open?id=1J3JeVH0LVV1jITfBw0Osf5zp34nciGpJ

Circular questions relating to the functioning of the Chief Savika and the compliance of duty.  PDF link below.

Previous
Next Post »